Världens 10 skönaste människor

Som de Fredrik och Filip- sympatisörer vi är kunde vi inte låta bli att ranka våra tio egna skönaste människor. Eftersom vi reser runt en hel del både i Sverige och mellanöstern har vi en del godingar att bjuda på. Från skogen i Götet till ruinerna i Israel, och allt däremellan. Det är bara att luta sig tillbaka i datafåtöljen och rågarva, eller njuta...

10. Poolkillen i Götene 
En skön snubbe som både gör sig bra på bild och röjer hårt i poolen med Rädda Willy, precis som det ska vara. En stor eloge till sommarkillarna ute på västgötska landsbygden! Killen kan heta Baltasar men korrekta uppgifter saknas.


9. Ghettograbbarna i Göteborg
Vi fortsätter vår resa i västsverige, den här gången i innerstaden Gbg. När killen vi bodde hos bjöd dit några polare på förfest förväntade vi oss väl inte riktigt Heath Ledger med följetåg, men att det skulle bli såhär illa kunde vi aldrig riktigt föreställa oss. Men det var ändå något ovanligt med grabbarna. Den stackars sate som stod och fiskade tjugo meter bort fick tyvärr ingen gammelgädda på kroken, men likväl en annan ful fisk.


8. Bagare Sven, vår vän
Bossen Sven, en mystisk man som man kan ana döljer en vishet lika stort som hans hjärta bakom en fasad av mjöl och florsocker. När Sven talar är det egentligen ingen som riktigt förstår vad han menar. Men likväl står man där med ett fånigt flin och lyssnar spänt på varenda ord denna mytomspunna man yttrar med en önskan att en gång förstå, att en gång bli en del av den värld som bara Sven själv verkar ha tillgång till.


7. Muslim i London
Behöver man tillägga något till denna utsökta klassiska bild, som klippt och skuren ur National Geographic? Denna sköna muslim lyckades tajma Carros smygbild och titta in i kameran precis när kameraknappen trycktes ned. Kvinnan är en gåta. Klädseln förtäljer inte mycket, men ser man in i hennes ögon så ser man 1. djupt in i hennes muslimska, tusenårshistoriska själ 2. att hon inte sovit på ett par dygn.
Hon har även handen misstänksamt nära Burkans pistolfack.


6. Robert de Niro i turkisk version
Denna fantastiska människa, längst ut till höger på bilden, jobbade som förklädd på Okan Tower. I verkliga livet var han en livs levande legend, han var Robert de Niro, i mellanösterntappning. Han strök omkring på riktigt maffiasätt med en cigg i mungipan och ett tyst mumlande i mobilen för att inte avslöja någon maffiainformation. Kall gangster med varm cigarett = Ljummen snubbe, precis som vi vill ha dom!


5. Beväpnade judar
Dessa sköna grabbar hamnar på plats nummer fem. De började med att på håll bjuda oss på varsin drink på en bar i Eilat. När vi avböjde förslaget att sitta vid deras bord (ni kan säkert förstå varför) våldsryckte de upp oss på dansgolvet och det var en pinsam episod i våra liv. Men efter en timme växte det fram en slags vänskap, eller åtminstone ett samtal på knagglig engelska, och vi fick veta att de var killarna med allt; kipor av tyg, vapen av stål och hjärtan goda som falaflar.


4. Strandpolisen på Cleo Beach
På fjärde plats hamnar Mehmet, strandpolisen som gör Alanyas stränder säkrare. Vi hade nöjet att råka ut för denna pratglade man vår sista sena kväll, och vårt sista nattdopp, i Alanya. Han slog sig ned, presenterade sig, åt upp alla vår pistagenötter, drack vår Tigervodka och vägrade helt enkelt att gå. Han satt som en kebab fastkletad på en turkisk matta. På gott och ont.


3. Krashlandad fågel
En riktigt skön dagen-efter-bild på en rätt så fortfarande-full Dani, som ligger som en kråka som flugit in i ett X2000- tåg, på en inte så tjock madrass. Såhär såg det ut morgonen efter Markus fest i Trollhättan då vi tre tjejer tog dubbelsängen i sovrummet, och resterande 20 killar fick dela på vardagsrumsgolvet. Det ser inte bekvämt ut där han ligger som en extratunn rökt kalkonbit på en skiva greve.
 inomhus och i naturlig miljö

2. What the fuck?
Det här blir följden av att ta med sig digitalkameran in på nattklubben. Man bläddrar igenom bilderna och undrar, på engelska; "who in bloody hell is that? It's not Clara! Is it an animal? Alien? No it's only a regular english guy in his best years". Vi befann oss i England, dårå. Vem är då detta mystiska mongo? Egentligen vill vi inte veta, men han har iallafall lämnat ett stort avtryck i våra liv, eller åtminstone i vårt Englands-galleri. Lika mycket som man vill knipa ihop ögonlocken och spy när man ser honom, vill man ändå veta vem denna upphoppare är, vad heter han? vart bor han? Och vad fan gör han bredvid Alex? En sak vet vi; Beckman och Jude Law är adopterade. 
 --->

1. Pingvinen...
På vår förstaplats förflyttar vi oss än en gång tillbaka till Israel där vi stötte på ingen mindre än pingvinen i Batman, på semester med sin flickvän. Han tog sig in i våra hjärtan och har stannat där, som isen på Nordpolen, världens skönaste människa!
 =

Bubblaren
Upp på listan klättrar han, sakta men säkert, busschauförren i Alanya som verkligen älskar sig själv, tillräckligt mycket för att tapetsera hela bussen med sliskiga posebilder på sig själv, med solbrillor, en closeup, på hojjen, ja vid alla tillfällen och alltid med de där trånande kisande ögonen och plutande läpparna. Vi mådde illa hela bussresan och det berodde inte på de krokiga bergsvägarna. Men man kan ändå inte annat än fascineras av någon med så mycket kärlek till sig själv. Skön sliskig turkchaufför helt utan självuppfattning.


RSS 2.0